Integritet-och cookiepolicy

Denna integritets-och cookiepolicy blir tillÀmplig nÀr du besöker vÄr hemsida www.praspar.se
(webbsidan). Det Àr AK Nordic AB, 753 83 Uppsala som Àger hemsidan och som Àr personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter i samband med hantering av ditt Àrende.

För oss Àr det viktigt att behandla dina personuppgifter sÀkert och skydda din integritet. Vi behandlar dÀrför alltid dina personuppgifter pÄ ett korrekt sÀtt och i enlighet med gÀllande lagstiftning.

Vi Àr förpliktigade att sÀkerstÀlla och bevaka att din integritet skyddas nÀr du besöker och anvÀnder vÄr hemsida, eller nÀr du kommunicerar elektroniskt med oss.

Den hÀr integritetspolicyn, tillsammans med allmÀnna villkor och annan dokumentation som kan hÀnvisas till i vÄra allmÀnna villkor, informerar om hur vi kommer att behandla dina personuppgifter. Policyn kan komma att uppdateras varför vi uppmanar dig att lÀsa aktuell version varje gÄng du besöker vÄr webbsida.

Information vi kan komma att inhÀmta frÄn dig

Vi kan komma att inhÀmta och behandla följande personuppgifter:

  • Personuppgifter och annan information vi har erhĂ„llit via dig eller tredje part, dĂ€r du direkt eller via tredje part, har godkĂ€nt att vi behandlar uppgifterna, svarat pĂ„ en undersökning, eller pĂ„ annat sĂ€tt responderat pĂ„ förfrĂ„gningar pĂ„ webbsidan.
  • NĂ€r du besöker vĂ„r hemsida eller andra sidor om oss, kommer uppgifter om detta att dokumenteras, det gĂ€ller Ă€ven din IP-adress, webblĂ€sare och geografiskt lĂ€ge.

En fullstÀndig beskrivning om hur vi behandlar dina personuppgifter finner du hÀr

SĂ€rskilda kategorier av personuppgifter

Vissa kategorier av personuppgifter betraktas som extra kÀnsliga. SÄdana Àr exempelvis uppgifter om ras eller etniskt ursprung, politisk Äsikt, religion eller vÀrldsÄskÄdning, fackligt medlemskap och behandling av uppgifter om hÀlsa eller sexliv (kÀnsliga personuppgifter).

KÀnsliga personuppgifter behandlas under förutsÀttningen att informationen Àr relevant för Àrendets handlÀggning och att du samtyckt till behandlingen, eller om vi bedömer uppgifterna nödvÀndiga för att kunna fullgöra ingÄnget avtal.

Vi kan komma att dela informationen med andra bolag inom PRA Group koncernen. Om vi delar dessa kategorier av personuppgifter med tredje part, skall det finnas lagstöd alternativt att vi erhÄllit ditt samtycke.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vÄr interna dataskyddspolicy och följande Àr exempel pÄ behandlingar som kan bli tillÀmpliga:

  • För att sĂ€kerstĂ€lla att innehĂ„llet pĂ„ hemsidan Ă€r tillgĂ€ngligt pĂ„ ett tydligt sĂ€tt för dig och din dator.
  • För att förse dig med information, service du har efterfrĂ„gat eller information som vi bedömer kan vara intressant för dig, och dĂ€r du har samtyckt till att bli kontaktad av oss.
  • SĂ„ att du kan delta i undersökningar.
  • För att kunna meddela dig om förĂ€ndringar gĂ€llande vĂ„r service.
  • För att förhindra bedrĂ€geri, penningtvĂ€tt och annan kriminell verksamhet.

NÀr du önskar att vi kontaktar dig och du lÀmnat ditt namn samt dina kontaktuppgifter, har du samtyckt till att vi kontaktar dig i denna frÄga.

SĂ€kerhet vid behandling av dina personuppgifter?

Överföring av information via internet, innebĂ€r risker frĂ„n ett sĂ€kerhets- och sekretessperspektiv. Vi kan inte garantera sĂ€kerheten nĂ€r du kommunicerar med oss elektroniskt, varför detta sker pĂ„ egen risk. Vi kommer att vidta tekniska och organisatoriska sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder för att garantera att dina personuppgifter behandlas och lagras pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt pĂ„ vĂ„ra servrar i enlighet med denna policy, allmĂ€nna villkor, vĂ„r interna dataskyddspolicy och tillĂ€mplig lagstiftning.

Med vilka delar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kan delas med andra bolag inom PRA Group.

Vi kan Àven dela dina personuppgifter till nedan angivna.

  • Till myndigheter i syfte att förebygga penningtvĂ€tt, bedrĂ€geri och annan kriminell verksamhet.
  • Till vĂ„ra samarbetspartners vid överföringar av betalfiler eller inhĂ€mtande av aktuell adressinformation.
  • Till tredje part dĂ€r vi Ă€r skyldig att dela uppgifterna i egenskap av personuppgiftsbitrĂ€de.
  • NĂ€r vi Ă€r Ă„lagda i enlighet med gĂ€llande lagstiftning.
  • Till övriga tredje parter i enlighet med gĂ€llande dataskyddslagstiftning.
  • Till potentiella köpare av vĂ„r verksamhet samt deras rĂ„dgivare.

Överföring av data till tredje land utanför EU/EES (Europeiska ekonomiska samarbetsomrĂ„det)

Dina personuppgifter kan överföras till tredje land, antingen via AK Nordic AB eller tredje part, i syfte att behandla, lagra eller andra relaterade Ă€ndamĂ„l. Överföring av personuppgifter utanför EU/EES sker endast om det finns en adekvat skyddsnivĂ„ i det aktuella landet som motsvarande den dataskyddslagstiftningen som tillĂ€mpas inom EU/EES och att den nivĂ„n motsvarar tillĂ€mplig dataskyddslagstiftning.

Behandling av tredje parts personuppgifter

Om du lÀmnar personuppgifter som avser en annan person, bekrÀftar du att du har tillÄtelse att agera pÄ uppdrag av denne personen, och att du har informerat berörd person om AK Nordic AB samt ÀndamÄlet med att dennes personuppgifter behandlas.

Dina rÀttigheter

Enligt GDPR har du följande rÀttigheter nÀr vi behandlar dina personuppgifter.

Du har rÀtt att nÀr som helst erhÄlla information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag). Inom en mÄnad frÄn vi mottagit din begÀran om registerutdrag skall vi sÀnda dessa uppgifter till dig. Denna tidsperiod fÄr vid behov förlÀngas med ytterligare tvÄ mÄnader, med beaktande av hur komplicerad begÀran Àr och antalet inkomna begÀranden.

NÀr information vi har om dig inte Àr korrekt och uppgifterna Àr objektivt felaktiga, har du rÀtt att fÄ uppgifterna rÀttade. Detta innebÀr ocksÄ en rÀtt att fÄ dina uppgifter kompletterade om nÄgot saknas. Du har rÀtt att fÄ dina personuppgifter raderade eller begrÀnsade nÀr det inte finns nÄgon laglig grund för oss att behandla dina uppgifter, nÀr ÀndamÄlet med behandlingen har upphört eller annan tillÄtlighetsgrund har upphört. Du har rÀtt att invÀnda gentemot behandlingen av dina personuppgifter. Dock Àr denna rÀttighet begrÀnsad till om behandlingen Àr olaglig, uppgifterna inte Àr korrekta eller att uppgifterna inte behövs för ÀndamÄlet. Du har Àven rÀtt att Äterkalla samtycke nÀr du som helst önskar om du har lÀmnat ditt samtycke för behandling av dina personuppgifter.

För ytterligare information angÄende dina rÀttigheter enligt GDPR, se vÄr information om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Om du önskar komma i kontakt med oss med anledning av dina rÀttigheter, om du har nÄgra frÄgor eller klagomÄl gÀllande dina personuppgifter, se kontaktuppgifterna i slutet av dokumentet. Med hÀnsyn till datasÀkerhet, för att skydda dina personuppgifter, kan vi behöva efterfrÄga ytterligare information för att sÀkerstÀlla och bekrÀfta vem som begÀr information.

Tredje parts webbsidor

NÀr du besöker vÄr hemsida kan det hÀnda att du navigerar till andra hemsidor som inte Àgs av oss (tredje parts webbsidor). Tredje parts webbsidor kan anvÀnda sig av deras egna cookies, behandla och efterfrÄga personuppgifter eller annan information. Genom att vi kan ha en lÀnk pÄ vÄr hemsida innebÀr det inte att vi agerar som representant eller tar ansvar för tredje partens webbsida. Vi har inte nÄgon kontroll över deras behandling av personuppgifter och tar ej nÄgot ansvar för deras behandling. Du bör alltid lÀsa de villkor och den integritetspolicy som finns pÄ aktuell hemsida du besöker för att sÀkerstÀlla behandlingen av dina personuppgifter.

Loggar pÄ webbservern

Vi kan samla viss information automatiskt och lagra den i loggar pÄ vÄr webbserver i syfte att insamla statistik. Dessa loggar innehÄller standardinformation som insamlats pÄ vÄr webbserver, sÄsom IP adresser, browser, internetleverantör, operativ system etc. Den hÀr informationen anvÀnds endast av AK Nordic AB och PRA Group. Informationen delas eller sÀljs inte vidare till tredje part. Vi anvÀnder den hÀr sortens information för att analysera trender, att administrera webbsidan och för att samla demografisk information om webbsidans anvÀndare generellt.

Hur vi anvÀnder cookies

Cookies Àr smÄ textfiler som lagras pÄ din enhet och Àr vanligt förekommande pÄ internet. Vissa Àr nödvÀndiga för att du skall kunna anvÀnda webbplatsens funktionalitet fullt ut, medan andra anvÀnds för att förbÀttra din anvÀndarupplevelse och underlÀtta navigation pÄ webbplatsen.

Som mÄnga andra webbsidor, anvÀnder vi cookies i samma syfte som ovan nÀmns. Att anvÀnda cookies innebÀr inte att vi fÄr behörighet eller tillgÄng till din dator eller till nÄgon information om dig, förutom den du aktivt delar med dig av.

Du kan vÀlja att acceptera eller avböja anvÀndningen av cookies. De flesta webblÀsarna Àr förinstÀllda att acceptera cookies automatiskt. I webblÀsaren kan man vanligen Àndra instÀllning för hur cookies hanteras, sÄsom att du alltid accepterar cookies, att informera dig om nÀr cookies anvÀnds eller att aldrig anvÀnda cookies. Om du vÀljer att inte acceptera cookies kan det hindra oss frÄn att du skall kunna anvÀnda webbsidan pÄ bÀsta sÀtt dÄ du kan förlora viss funktionalitet. Om du önskar att ta bort nÄgon cookie som redan har registrerats pÄ din dator, hÀnvisar vi till de instruktioner som finns hos din webblÀsarleverantör.

För ytterligare information om cookies hÀnvisar vi till: https://pts.se/sv/privat/internet/integritet/kakor-cookies/

VĂ„ra kontaktuppgifter:
AK Nordic AB/PRA Spar
753 83 Uppsala
E-post: kundservice@praspar.se
Telefon: 018-170300