Information om elektronisk legitimation

Vad är en e-legitimation?

I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Din e-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på nätet. En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort. Om ni är flera i familjen som använder tjänsten behöver ni ha var sin e-legitimation. Det går bra att spara flera e-legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.

För att bli ny kund i PRA Spar använder du din e-legitimation när du ska ansöka om konto hos oss. Som befintlig kund kommer du även att använda din e-legitimation är du ska logga in på ditt konto och när du ska göra uttag.

Läs mer om e-legitimation på  www.e-legitimation.se

Tänk på att uppdatera din webläsare, vi rekommenderar dig att använda senaste versionerna av  exempelvis Firefox, Chrome eller Microsoft Edge.  Du kan kontrollera vilken version du har via www.whatismybrowser.com