Information om elektronisk legitimation

Vad är en e-legitimation?

I det vanliga livet använder du ditt körkort eller ett ID-kort när du ska legitimera dig. På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Din e-legitimation använder du när du legitimerar dig och när du skriver under handlingar elektroniskt på nätet. En e-legitimation är lika personlig som ett körkort eller ett vanligt ID-kort. Om ni är flera i familjen som använder tjänsten behöver ni ha var sin e-legitimation. Det går bra att spara flera e-legitimationer i samma dator eller på samma USB-minne.

För att bli ny kund i PRA Spar använder du din e-legitimation när du ska ansöka om konto hos oss. Som befintlig kund kommer du även att använda din e-legitimation är du ska logga in på ditt konto och när du ska göra uttag.

Skaffa en e-legitimation

Idag finns det tre etablerade e-legitimationer som privatpersoner kan skaffa som myndigheterna har godkänt i sina e-tjänster: BankID från bankerna,
AB Svenska Pass e-legitimation på Skatteverkets id-kort och Freja eID+ som finns i en app från Verisec. Utgivaren ger dig information om hur du ska gå tillväga.
Tänk på att uppdatera din webläsare, vi rekommenderar dig att använda senaste versionerna av till exempel Firefox, Crome eller Microsoft Edge. Du kan kontrollera vilken version du har via www.whatismybrowser.com

Läs mer om e-legitimation på www.e-legitimation.se